Skip to the content

De web-based oplossing voor cafetariaplannen en flexibele mobiliteitsoplossingen


De KPMG Flex Reward Tool is een web-based oplossing voor cafetariaplannen en flexibele mobiliteitsoplossingen. Een goed digitaal platform is onmisbaar om uw verlonings- en mobiliteitsplan flexibel, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken. Onze flexibele verloningstool zorgt dan ook voor een win-winsituatie voor werkgever en werknemer.

Met onze bekroonde KPMG Flex Reward Tool kan u flexibel verlonen, mobiliteit en extralegale voordelen op maat aanbieden en een Total Reward Statement presenteren. De intuïtieve online verloningstool kan volledig gepersonaliseerd worden. De tool wordt aangepast aan wat u aan uw huidige en nieuwe medewerkers wilt bieden en bevat steeds de laatste updates omtrent alle relevante wetgeving. Een eenvoudige configuratie en innovatieve interfaces zorgen daarbij voor de automatisatie van de administratieve processen bij flexibel verlonen.

Munten met verschillende voordelen

Flexibel verlonen

Elke werknemer heeft andere behoeften. Om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt moeten organisaties vandaag de dag voldoen aan de diverse moderne behoeften van hun werknemers. In de huidige arbeidsmarkt is het zeer belangrijk dat een organisatie ook bewust met de veranderende behoeften van werknemers bezig is. Daardoor kan een onderneming niet alleen innoveren, maar ook zijn employer branding versterken. Bovendien helpt een flexibel verloning- en mobiliteitsplan om ondernemingen competitief te houden en zorgt het voor geëngageerde werknemers.

Onze Flex Reward Tool is een online tool waarin medewerkers zelfstandig hun eigen salarispakket samenstellen. Medewerkers kunnen het totale budget van hun salarispakket raadplegen, budgetten creëren en verschillende voordelen kiezen. In de gebruiksvriendelijke omgeving van de KPMG Flex Reward Tool kunnen medewerkers via eenvoudige simulaties bovendien de impact van hun keuzes berekenen. Zo kunnen medewerkers in alle vrijheid de verdeling van hun loonpakket zelf beheren en bijsturen naargelang hun behoeften.

Een verlichting voor uw HR-afdeling

De Flex Reward Tool automatiseert eveneens de bijhorende processen. Daardoor verminderen de administratieve lasten voor zowel uw medewerkers als uw HR-afdeling. Bepaalde keuzes worden bijvoorbeeld pas geactiveerd en verwerkt als de werknemer alle noodzakelijke informatie in de tool heeft ingeladen. Op basis van die keuzes wordt er automatisch een bijlage aan de arbeidsovereenkomst. Uw HR-afdeling moet dan alleen nog de keuze goedkeuren. De tool houdt ook rekening met alle berekeningen voor belastingen en sociale zekerheid. Dit gebeurt onder meer door innovatieve en zeer uitgebreide interfaces met externe systemen van leveranciers. Bovendien garanderen regelmatige software-updates dat alle geautomatiseerde processen gebeuren volgens de meest recente regels en wetswijzigingen.

Mobiliteitsiconen

Mobiliteit op maat

In veel organisaties is er een groeiende belangstelling voor flexibele mobiliteit. De focus komt steeds meer op duurzamere en alternatieve mobiliteit te liggen. De KPMG Flex Reward Tool speelt dan ook in op de nieuwe mobiliteitstrends en het mobiliteitsbudget. Een mobiliteitsbudget geeft uw medewerkers zelf de mogelijkheid om te kiezen welk type vervoer ze het liefst willen gebruiken. Daardoor werkt een mobiliteitsbudget duurzamere en milieuvriendelijkere mobiliteitsoplossingen in de hand.

Via de Flex Reward Tool kunnen uw medewerkers hun mobiliteit zelf in handen kunnen nemen. Via de tool kunnen ze gemakkelijk voor alternatieve mobiliteitsopties kiezen. Een werknemer die zijn of haar bedrijfswagen wil inleveren of voor een kleiner model kiest, ziet daar dankzij een handige simulatie in de tool meteen de gevolgen van op zijn of haar salaris. Daarnaast kunnen werknemers ook kiezen om bijvoorbeeld een deel van de eindejaarspremie in te leveren in ruil voor andere mobiliteitsmogelijkheden, zoals een leasefiets of step, een ‘short-term car’ of een abonnement voor het openbaar vervoer. Bovendien zijn er ook verschillende mobiliteitscombinaties mogelijk naargelang het persoonlijke woon-werktraject van uw medewerkers. Er is ook een mobiliteitskalender beschikbaar waar medewerkers kunnen invullen hoe ze naar het werk gingen en zo incentives kunnen verdienen voor het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen.

Voordelen iconen

Extralegale voordelen op maat


Een one-size-fits-all-oplossing voor verloning is niet meer van deze tijd. De werknemerspopulatie wordt steeds diverser. Behoeftes van medewerkers veranderen per generatie en doorheen de tijd. Daarnaast willen mensen ook zelf meer persoonlijke keuzes maken op het vlak van verloning. Wij merken bij onze klanten dan ook een stijgende interesse in flexibele cafetariaplannen die volledig aangepast kunnen worden aan de noden van de medewerkers.

Via de Flex Reward Tool kunnen werknemers zelf het loonpakket samenstellen dat het beste bij hun behoeften past. Daarom is binnen de tool ook genoeg ruimte voor andere vormen van alternatieve verloning. Denk bijvoorbeeld aan bijkomend IT-materiaal, extralegale kinderbijslag, pensioensparen, een aanvullende hospitalisatieverzekering en extra vakantiedagen.

Duidelijke communicatie

Daarnaast geeft de Flex Reward Tool voldoende mogelijkheden voor duidelijke communicatie. Bij elk voordeel kan een verklarende en volledig personaliseerbare tekst geplaatst worden, alsook duidelijke en praktische infofiches per voordeel. Werknemers weten zo bijvoorbeeld precies wat er gebeurt met hun fietsleasing als ze uit dienst treden of wat de fiscale en financiële gevolgen zijn indien ze kiezen voor een smartphone of een tablet. De vele verschillende voordelen en bijhorende implicaties op het loonpakket zijn meteen duidelijk. Daardoor maken werknemers weloverwogen keuzes en stijgt hun gevoel van betrokkenheid.

Total Reward Statement Scherm

Total Reward Statement

Onze Flex Reward Tool biedt uw medewerkers een real-time overzicht van hun totale verloningspakket. Via eenvoudige simulaties kunnen werknemers bovendien de impact van hun keuzes berekenen om zo de gepaste beslissingen te maken.

Heb je een vraag? Heb je meer informatie nodig?