Skip to the content

Laatste nieuws

 

 

Bovenaanzicht snelweg

Kortetermijnwagens: mobiliteitspakketten op maat

In de huidige ‘war for talent’ wint duurzame mobiliteit steeds meer aan belang in het verloningspakket voor werknemers. Werkgevers die groene mobiliteit of een flexibel wagenbeleid willen stimuleren, kunnen hun werknemers aanbieden om voor een korte periode een auto te huren.


Lees meer

Home office

Case: accessoires voor thuiswerk bij KPMG België

De werknemers van KPMG kregen in november 2020 de mogelijkheid om een ergonomisch toetsenbord, een kwalitatieve muis, een extra beeldscherm of een degelijke headset aan te schaffen via het cafetariaplan. Yves Demaeght, HR Director bij KPMG en Peter van de Velde, Mobility Manager en HR process manager, hebben het project in goede banen geleid.


Lees meer

alarm klok

8 verloningstrends voor 2021

COVID-19 zal ongetwijfeld een grote impact hebben op de manier waarop bedrijven hun werknemers gaan verlonen in 2021.  In onderstaand artikel lichten we alvast 8 trends toe voor het komende jaar.


Lees meer

Vrouw op fiets met kind

Flex Reward: In onzekere tijden is flexibel verlonen nog belangrijker

In een snel veranderende wereld stijgt het belang van flexibel verlonen. Veranderende werknemersbehoeften in combinatie met wijzigende bedrijfs- en werklandschappen dwingen organisaties tot meer wendbaarheid. De nood aan flexibiliteit werd door de COVID-19-pandemie bovendien alleen nog maar versterkt. Flexibele verloning en mobiliteit zijn dan ook niet meer uit het toekomstbeeld weg te denken.


Lees meer

Cafetariaplan basics: welke voordelen horen in een duurzaam cafetariaplan?

De populariteit van cafetariaplannen of flexibele verloningsplannen is enorm. Heel veel bedrijven denken na over hoe ze het ideale cafetariaplan kunnen implementeren. Er heerst echter ook veel onzekerheid.


Lees meer

Man checking phone on bicycle

Cafetariaplan basics: met welk budget financier je nu die fiets of smartphone?

Als het cafetariaplan budgetneutraal moet zijn, is het uiteraard belangrijk dat de voordelen in het plan gefinancierd worden met een budget. Een werknemer moet immers budget kunnen inleveren of creëren vooraleer een voordeel gekozen kan worden. De eerste uitdaging van een werkgever is dus de zoektocht naar beschikbare budgetten.


Lees meer

Piggy bank

Cafetariaplan basics: een aantrekkelijker loonpakket zonder bijkomende kosten, hoe begin je eraan?

Een van de grote voordelen van een cafetariaplan is dat je een aantrekkelijker loonpakket kan aanbieden aan je medewerkers, maar dit zonder bijkomende kost. Budgetneutraliteit is voor de meeste werkgevers essentieel.


Lees meer

vraagteken op kaart

Cafetariaplan basics: waarom kiezen bedrijven voor flexibele verloning?

Er zijn heel wat klassieke redenen om werknemers een cafetariaplan aan te bieden. We onderzoeken de vijf voornaamste redenen waarom bedrijven voor cafetariaplannen kiezen: een hogere waardering loonpakket, het harmoniseren van de aangeboden loonelementen, als oplossing voor specifieke problemen, een beter aanbod aan flexibele mobiliteit en als middel om de employer branding te verbeteren.


Lees meer

Bovenaanzicht op de voeten voor de pijlen in verschillende richtingen

Cafetariaplan basics: in 10 stappen naar een flexibel verloningspakket

Wat is een cafetariaplan? Wat zijn de basiselementen en waar moeten bedrijven aandenken alvorens ze starten met de invoering van een caferiaplan, flexibele verloning en/of mobiliteit? Onze flex reward experts verlichten het pad aan de hand van tien actiepunten die u op weg helpen.


Lees meer

Wagen in lege parking

Tien euro om de bedrijfswagen te laten staan: de sleutel tot een alternatieve mobiliteitskeuze?

De bedrijfswagen permanent laten staan, blijkt voor veel werknemers (nog) niet mogelijk. Een dagelijkse vergoeding bij gebruik van alternatief vervoer blijkt een goede stap naar een flexibele en duurzame mobiliteitsmind-set. 


Lees meer

Heb je een vraag? Heb je meer informatie nodig?