Skip to the content

Laatste nieuws

 

 

vergrootglas

Trends

Nu 2021 alweer enkele maanden bezig is, is het een goed moment om even terug te kijken naar onze projecten in 2020 zodat we enkele trends kunnen vaststellen.


Lees meer

Vrouw met fiets op treinperron

Case: GSK

GSK, een gevestigde waarde in de farmaceutische industrie, heeft in 2020 met hulp van KPMG een innovatief en flexibel verlonings- en mobiliteitsplan gelanceerd.  Via de KPMG Flex Reward Tool kunnen werknemers kiezen voor een bedrijfswagen (volledig geïntegreerd in het cafetariaplan via een interface met Traxall), een Europese tankkaart, een kortetermijnwagen, diverse multimedia of een terugbetaling van pensioensparen.


Lees meer

bureaustoel

Voordeel in de spotlight: bureaustoelen

Nu er meer van thuis uit wordt gewerkt, nemen nek- en rugklachten toe. Dat is grotendeels te wijten aan het feit dat veel werknemers geen ergonomische bureaustoel hebben om van thuis uit te werken. Tot recent was er heel wat onzekerheid rond de terbeschikkingstelling of de terugbetaling van kantoormeubilair voor thuiswerk.


Lees meer

Man werkt vanuit thuiskantoor

Nieuwe circulaire verschenen rond thuiswerk

Het is nu duidelijk dat werknemers ook na de COVID op regelmatige basis thuis zullen werken. Er zijn echter nog steeds discussies over de terugbetaling van bepaalde kosten en de terbeschikkingstelling van thuiswerkmateriaal. De fiscus probeert nu duidelijkheid te scheppen met de nieuwe circulaire 2021/C/20 over de werkgeversbijdragen voor thuiswerk die op 1 maart 2021 in werking is getreden en door de RSZ is goedgekeurd.


Lees meer

Bovenaanzicht snelweg

Kortetermijnwagens: mobiliteitspakketten op maat

In de huidige ‘war for talent’ wint duurzame mobiliteit steeds meer aan belang in het verloningspakket voor werknemers. Werkgevers die groene mobiliteit of een flexibel wagenbeleid willen stimuleren, kunnen hun werknemers aanbieden om voor een korte periode een auto te huren.


Lees meer

Home office

Case: accessoires voor thuiswerk bij KPMG België

De werknemers van KPMG kregen in november 2020 de mogelijkheid om een ergonomisch toetsenbord, een kwalitatieve muis, een extra beeldscherm of een degelijke headset aan te schaffen via het cafetariaplan. Yves Demaeght, HR Director bij KPMG en Peter van de Velde, Mobility Manager en HR process manager, hebben het project in goede banen geleid.


Lees meer

alarm klok

8 verloningstrends voor 2021

COVID-19 zal ongetwijfeld een grote impact hebben op de manier waarop bedrijven hun werknemers gaan verlonen in 2021.  In onderstaand artikel lichten we alvast 8 trends toe voor het komende jaar.


Lees meer

Vrouw op fiets met kind

Flex Reward: In onzekere tijden is flexibel verlonen nog belangrijker

In een snel veranderende wereld stijgt het belang van flexibel verlonen. Veranderende werknemersbehoeften in combinatie met wijzigende bedrijfs- en werklandschappen dwingen organisaties tot meer wendbaarheid. De nood aan flexibiliteit werd door de COVID-19-pandemie bovendien alleen nog maar versterkt. Flexibele verloning en mobiliteit zijn dan ook niet meer uit het toekomstbeeld weg te denken.


Lees meer

Cafetariaplan basics: welke voordelen horen in een duurzaam cafetariaplan?

De populariteit van cafetariaplannen of flexibele verloningsplannen is enorm. Heel veel bedrijven denken na over hoe ze het ideale cafetariaplan kunnen implementeren. Er heerst echter ook veel onzekerheid.


Lees meer

Man checking phone on bicycle

Cafetariaplan basics: met welk budget financier je nu die fiets of smartphone?

Als het cafetariaplan budgetneutraal moet zijn, is het uiteraard belangrijk dat de voordelen in het plan gefinancierd worden met een budget. Een werknemer moet immers budget kunnen inleveren of creëren vooraleer een voordeel gekozen kan worden. De eerste uitdaging van een werkgever is dus de zoektocht naar beschikbare budgetten.


Lees meer

Heb je een vraag? Heb je meer informatie nodig?